طرز استفاده از کاتر فشاری در دنیای قنادی یکی از مهمترین مباحثی است که قنادان و تمام افرادی که تمایل دارند تا شیرینیپزی را یاد بگیرند تا در خانه یا قنادی مشغول بشوند، با آن درگیر هستند. احتمالاً در ویترین هر شیرینی فروشی، شیرینیهای جذاب با طرحهای متفاوت و منظم را دیدهاید و جالب است بدانید که بیشتر این شیرینیها با استفاده از کاترهای فشاری به این شکلهای جذاب درآمدهاند. کاتر فشاری انواع مختلفی داشته و کار با کاتر نیز قلقها و روشهای خاصی دارد که در ادامه درباره آنها توضیح خواهیم داد.
آشنایی با دنیای کاترهای فشاری
کاترهای فشاری که اغلب با نام کاترهای شیرینیپزی نیز شناخته میشوند، علاوه بر شیرینیپزی کاربردهای بسیار گستردهتری در دنیای قنادی دارند. با استفاده از کاترهای فشاری میتوانید انواع کوکی و شیرینی را به شکلهای مختلفی برش دهید. قبل از آشنایی با طرز استفاده از کاتر فشاری در دنیای قنادی بهتر است اول با انواع دستهبندی کاتر فشاری بر اساس جنس آنها آشنا شوید تا ابتدا بتوانید ابزار مناسبی را برای کار انتخاب کرده و سپس راحتتر کار با کاتر برش شیرینی را یاد بگیرید.
کاترهای فشاری فلزی
کاترهای فشاری فلزی یکی از پرفروشترین و متداولترین کاترها در دنیای قنادی هستند. با استفاده از کاترهای فشاری فلزی میتوانید انواع کیک، شیرینی، کوکی، خمیر فوندانت و میوهها را برش داده و برای تزیین کیک، کاپ کیک و شیرینی از آنها استفاده کنید. این اترها به علت داشتن فنر باعث میشوند تا خمیر بهراحتی از آنها جداشده و طرحهای متنوع و زیبایی دارند و حتی ممکن است که داخل خود کاتر نیز طرح داشته باشد که نتیجه کار را بسیار زیباتر خواهد کرد.
کاتر فشاری پلاستیکی
کاترهای فشاری پلاستیکی نیز تنوع و کاربرد بسیار زیادی در دنیای قنادی دارند. طرز استفاده از کاتر در دنیای قنادی زیاد به جنس آن وابسته نیست اما خوب است بدانید که کاتر فشاری شیرینیپزی پلاستیکی بیشتر برای شکل دادن به فوندانت و کوکی استفادهشده و چون داخل خود کاتر نیز در بیشتر موارد طرح دار است، کاربرد زیادی در تهیه تزیینات کیک، کاپ کیک و حتی حلوا دارد.
طرز استفاده از کاتر فشاری
کاترهای فشاری از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیلشدهاند که قسمت متحرک در داخل قسمت ثابت که قسمت اصلی بوده و شکل دادن خمیر و شیرینی با آن انجام میشود، قرار دارد. برای آشنایی با طرز استفاده از کاتر فشاری باید بدانید که وقتی این کاتر را بر روی خمیر میزنید، خمیر به داخل کاتر رفته و سپس با فشردن قسمت متحرک که فنر درون آن قرار دارد، خمیر بهراحتی از داخل کاتر بیرون میآید.
طرز استفاده از کاتر فشاری در دنیای قنادی برای شکل دادن به فوندانت
برای شکل دادن به فوندانت میتوانید هم از کاترهای فشاری پلاستیکی و هم کاتر های فشاری فلزی استفاده کنید. اگر قرار است فوندانت روی کیک یا کاپ کیک طرح دار باشد یا بخواهید برای تزیینات کیک از فوندانت های حالت دادهشده استفاده کنید، استفاده از کاترهای فشاری پلاستیکی راحتتر خواهد بود. یادگرفتن طرز استفاده از کاتر فشاری برای شکل دادن فوندانت بسیار سخت نبوده و فقط کافی است تا به نکات و ریزهکاریهای آن توجه کنید.
• برای کار با کاتر فشاری ابتدا باید میزان مناسبی از فوندانتی که میخواهید حالت دهید را برداشته و سپس بر روی سطح میز کار خود و سطح فوندانت مقدار کمی نشاسته بپاشید تا در هنگام کار فوندانت به وردنه یا کاتر نچسبد.
حالا با وردنه بهآرامی خمیر را پهن کنید تا ضخامت آن بهاندازه ارتفاع کاتر فشاری یا مقداری نازکتر از آن برسد (البته توجه داشته باشید که هرچه فوندانت نازکتر باشد، استفاده از کاتر فشاری نیز راحتتر خواهد بود).
• حالا کاتر فشاری پلاستیکی را بر روی قسمتی از خمیر قرار داده و آن را فشار میدهیم.
• با فشردن قسمت متحرک کاتر خمیر از آن جداشده و از داخل محفظه قالب کاتر بهراحتی بیرون میآید.
دیدید که طرز استفاده از کاتر فشاری برای برش دادن فوندانت بسیار راحت بود و تنها نکات خاص آن برای استفاده از کاتر، پاشیدن مقدار کمی نشاسته و ضخامت مناسب خمیر برای برش است. پس از برش دادن خمیر به شکلهای مختلف میتوانید آن را با استفاده از رنگهای پودری رنگآمیزی کرده و برای تزیین روی کاپ کیک و کیک استفاده کنید.
نحوه کار با کاتر فشاری
امروزه برای برش دادن خمیر کوکی و بیسکوییت ها و کوکیهای جذاب و با طرحهای متنوعی را در شیرینی فروشیها و فروشگاههای اینترنتی میبینیم که بیشتر از نود درصد آنها با استفاده از کاتر فشاری شکل دادهشدهاند. طرز استفاده از کاتر فشاری کوکی نیز مشابه کار با کاتر فوندانت بوده و تنها باید توجه داشته باشید که استفاده از کاتر های فشاری فلزی مناسبتر است زیرا لبههای خمیر کوکی حالت بریدهبریده پیدا نکرده و طرح نهایی کوکیها بعد از پخت نیز یکدستتر و زیباتر خواهد شد.
نکات تکمیلی استفاده از کاتر فشاری برای برش خمیر کوکی
- برای پهن کردن خمیر حتماً از مقدار کمی آرد برای آرد پاشی سطح خمیر کوکی و وردنه استفاده کنید.
- میزان زیاد آرد باعث خشک تر و بدحالت شدن کوکی میشود.
- برای راحتتر درآمدن خمیر از داخل قالب کاتر میتوانید سطح داخلی کاتر های فشاری را با مقدار خیلی کمی کره چرب نمایید.
طرز استفاده از کاتر فشاری شیرینی
علاوه بر استفاده از کاترهای فشاری برای برش دادن خمیر کوکی و فوندانت، این کاترها برای تولید شیرینی در طرحهای متنوع نیز کاربردهای زیادی دارند. قالب یا همان کاترهای فشاری شیرینی با ایجاد فشار برو روی خمیر انواع شیرینی طرحهای مختلف و زیبایی را ایجاد میکنند. کاترهای فشاری پلاستیکی و فلزی تنوع بسیار زیادی داشته و برای شکل دادن به خمیر انواع شیرینیهای نخودچی، مربایی و گل مینا مورداستفاده قرار میگیرند.
طرز استفاده از کاتر فشاری شیرینی مشابه روش کلی که بیان کردیم است اما چون شیرینی فروشی و قنادیها تعداد بسیار زیادی از این شیرینیها را روزانه میپزند، کار با کاتر های فشاری تکی چندان عقلانی نبوده و به همین دلیل از کاتر های فشاری که کاربردهای کارگاهی داشته و همزمان امکان برش چندین شیرینی را میدهند، استفاده میکند. طرز استفاده از کاتر فشاری کارگاهی نیز مشابه با کاترهای تکی بوده و سرعت کار را بسیار بالا میرود.
کار با کاتر فشاری در دنیای قنادی
ورود کاترهای فشاری به دنیای قنادی تحول زیادی در طرح و تزیینات کیک، شیرینی، انواع کوکی و کاپ کیک ایجاد کرد که باعث شکوفا شدن استعداد بسیاری از افراد و خلق شیرینیهای زیبا و جذاب شده است. یادگیری طرز استفاده از کاتر فشاری نیاز به دورههای آموزشی خاصی نداشته و شما در خانه نیز فقط با چند بار تمرین و رعایت نکات کار با کاتر میتوانید از پس آن بربیایید.
شما می توانید برای خرید به قسمت کاتر شیرینی پزی در فروشگاه لوازم قنادی مراجعه کنید و برای اینکه براحتی در انتخاب کاتر شیرینی براحتی عمل کنید آموزش راهنمای خرید بهترین کاتر شیرینی را مطالعه کنید.